Formann Ørjan Love Ree kom fra T.Stangeland Maskin og begynte hos Kim Årvik Maskin i fjor. Han styrer 50 prosent av bedriften og er glad for variasjonen og firmaet han har fått blitt en del av.

Denne Doosan DX140 har vært med i to år, Rosendal Maskin på Nærbø har nesten blitt totalleverandør til Kim Årvik Maskin.

Kim Årvik fra Sandnes er egentlig en historie om en gutt som ikke hadde så mye til overs for skolen og ble gartner som 14-åring.

I dag har han det travelt med å delegere de 14 ansatte i Kim Årvik Maskin AS. Han hadde aldri tenkt seg å drive så stort som dette.

Kjellersenking

Markedet rundt Stavanger byr på nok oppdrag og selv om de store entreprenørene er dominerende, er de ofte for store til å ta i mange av jobbene. En av bedriftens spesialiteter har blitt kjellersenking, noe som er blitt populært. Om et hus ikke har en beboelig kjeller med godkjent takhøyde, finnes det muligheter.

Innbringende 1-tonnere

Kim Årvik Maskin har allerede senket over 20 kjellere, noe som også forklarer hvorfor de kjører inn mest penger på sine to 1-tonnere. En typisk kjeller kan bli en ny leilighet på 80 kvadratmeter. Et slikt prosjekt kan koste rundt to millioner kroner, men det er fortsatt en billig leilighet til å være her i Stavanger.

Papirene i orden

Og selv om private oppdragsgivere kan være krevende, blir slike utfordringer tatt imot med åpne armer. Dessuten er disse jobbene kjekke å gjøre på vinterstid. Og selv om dette kan være typiske jobber utførte av billig arbeidskraft, er ikke Kim bekymret over den konkurransen.

- Jeg klarer ikke å konkurrere med østeuropeere, men de har ikke papirene i orden. Skader de huset, kan hele bygningen bli kondemnert med dertil fullstendig tap, forklarer Kim.

Foretrekker Rosendal

Maskinvalget har de siste årene falt på Doosan og Bobcat-maskiner fra Rosendal Maskin. Kim vil legge til at de er vanvittige gode maskiner. Han skryter av servicenivået og om de får noen problemer kommer en servicebil i løpet av 30 minutter.

De siste tre årene er det blitt levert syv maskiner fra Rosendal Maskin, investeringer på fem millioner kroner totalt er gjort, men da er også Case-traktoren tatt med. Alle maskinene kjøpes med tre års garanti, noe de velger å gjøre siden de er så avhengige av maskinene.

- Jeg føler at vi blir prioriterte hos Rosendal, noe som er viktig for meg, forklarer den daglige lederen.

Uredd. Kim får selv kjøre opp den bratte bakken med deres Weidemann-hjullaster.

Håndmann Morten Raugstad (18) og lærling Ørjan Skjæveland (16) har kommet seg inn i den allsidige og oppfinnsomme bedriften Kim Årvik Maskin.

Det lønner seg å være litt kreativ, kombinert med en stødig hånd, her blir en av 1-tonnerne levert inn i en bakgård.

Bedriftens arbeidshest er en Case Puma 185. Ved større massetransportbehov, leies det inn biler.

Mye av maskinparken ble samlet inn til påske for vask og stell.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!