Duktus' pælingssystem i kombinasjon med Atlas Copco HB 2000 hydrauliske hammere. Utstyret er montert på Volvo-gravere.

Geopile Africa plasserer for øyeblikket påler på anlegg for solenergiprosjekter i området ved hjelp av Duktus' pælingssystem i kombinasjon med Atlas Copco HB 2000 hydrauliske hammere. Utstyret er montert på Volvo-gravere.

Jared Prowse, som er ansvarlig for Geopile Africas drift og prosjekter, forklarer at anleggene for solenergi er generelt veldig store, i noen tilfeller 3 km lange x 1,25 km brede.

Den gjennomsnittlige pælingshastigheten er fem minutter pr påle, og med fire pælingsrigger på anlegget kan selskapet drive ned 400 Duktus-påler pr dag. Prosjektene krever at selskapet driver ned 50.000 påler i løpet av en arbeidsperiode på bare litt over seks måneder.

HB 2000

Atlas Copcos hydrauliske hammer HB 2000 har en servicevekt på 2000 kg. VibroSilenced-systemet beskytter operatører mot støy og vibrasjoner, AutoControl tilpasser slagfrekvensen og sammenstøtenergien etter hvor hard berggrunnen er, og redskapet er utstyrt med det integrerte automatiske smøresystemet ContiLube II. ¿Hammeren er også utstyrt med PowerAdapt-systemet, som kobler ut hammeren hvis oljetrykket er for høyt.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!