Caterpillars styreformann Douglas R. Oberhelman og 13 andre styremedlemmer har ifølge anmeldelsen feilet i å beskytte aksjonærenes verdier.

Bekyldningen kommer fra en investor som ifølge Bloomberg news har gått til sak mot styret i Caterpillar.

Saken bunner i et oppkjøp fra 2012 der Caterpillar kjøpte ERA for 790 millioner dollar. Allerede i januar i år måtte de ta et tap på 580 millioner dollar for investeringen etter at det ble kjent at Caterpillar hadde betalt en stor overpris for virksomheten.

Les også: CAT kjøper kinesisk

Det viste seg nemlig at datterselskapet Zhengzhou Siwei Mechanical & Electrical Equipment Manufacturing i en årrekke hadde bedrevet regnskapsfusk.

Ikke sett varsellampene

Ifølge anmeldelsen heter det at styret ikke har sett varsellamper som burde avdekket at de var i ferd med å betale overpris for aksjene.

Blant annet burde styret sett at det oppkjøpte selskapet hadde en rekke aldrende tilgodehavender og at det var behov for en akutt likviditetsinnsprøyting på 50 millioner dollar for at driften kunne fortsette rett før kjøpsavtalen ble gjennomført.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!