Stangeland blir beskrevet som Rogalands mektigste entreprenør. Her fra Jæren Storbilmesse hvor Stangelands biler flere år stjal showet.

Stangeland Gruppen, som beskrives som Rogalands mektigste entreprenør, nyter godt av priser som stiger med etterspørselen i oljefylket.

Etter at fjorårets regnskap er gjort opp er det også godt synlig og daglig leder, Olav Stangeland, kan notere seg økt fortjeneste.

Olav drar også i spakene i Stangeland Gruppen som i dag består av Stangeland Maskin, Nordic Crane Stangeland, Stangeland Gruppen AS, Sandnes Betong og SR Transport.

Nå har han fått det som han håpet og prisene har steget mellom 10 og 15 prosent og inntjeningen for Stangeland Gruppen stiger, som følge av dette, kraftig.

Bedre marginer

Den lokale avisen, Stavanger Aftenblad, hadde tidligere en artikkel hvor Olav Stangeland klaget over altfor lave marginer i entreprenørbransjen.

Nå er klagingen over, og i følge Stangeland selv skyldes dette at entreprenørene er mer optimistiske.

Holdningsendring

I tillegg mener han det har skjedd en holdningsendring i entreprenørbransjen. Dette skriver Stavanger Aftenblad på sine nettsider, basert på en artikkel i Dagens Næringsliv.

Fjoråret ga et driftsresultat på 86,5 millioner kroner av en omsetning på 1,5 milliarder kroner.

- Det er vi veldig godt fornøyd med, sier han til Dagens Næringsliv.

Av en omsetning på 1,5 milliarder kroner satt Stangeland Gruppen igjen med et resultat på 86,5 millioner kroner fra 2012.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!