Bilde tatt med Leica Nova MS50.

Multistasjonen fra Leica Geosystems nylig levert til T. Stangeland Maskin AS.

Leica Nova ble lansert 4. juni og er det nyeste på markedet, hvor Leica Geosystems har integrert Totalstasjon og Scanning i en Mulitistasjon. I følge Leica Geosystems AS har produktet solgt godt i Norge og totalt 14 stk. Leica Nova er levert til norske entreprenører siden lanseringen.

T. Stangeland Maskin AS i Rogaland er et av selskapene som har gått til anskaffelse av Leica Nova.

- Krav til dokumentasjon øker, og med nye Nova fra Leica kan vi sikre nøyaktig dokumentasjon med en forenklet og raskere arbeidsprosess. Med scan går det raskt og effektivt, forteller Svenn Rune Systad, stikningssjef i Stangeland Maskin AS. Svenn Rune forteller entusiastisk om Hillevågprosjektet, som er inne i sin andre fase, et prosjekt til en verdi av 80 mill. Selskapet skal bygge ut kollektivfeltet på fylkesvei 44 og gleder seg til å ta i bruk Leica Nova MS50.

Kristjan Eiriksson, stikningsingeniør i Stangeland Maskin AS, forteller hvordan han ved hjelp av Leica Nova og scan dokumenterte varelageret på pukkverket på Hogstad, et areal på 2,4 mål, i løpet av kun en time.

- Scan gir høyere nøyaktighet og jobben gjøres betydelig raskere enn ved bruk av totalstasjon og innmåling av punkter, sier Kristjan.

Bilde viser scannet gravemaskin.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!