Bilde tatt med Leica Nova MS50

Scannet gravemaskin.

- Krav til dokumentasjon øker, og med nye Nova fra Leica kan vi sikre nøyaktig dokumentasjon med en forenklet og raskere arbeidsprosess. Med scan går det raskt og effektivt, forteller Svenn Rune Systad, Stikningssjef i Stangeland Maskin AS.

Utstyret han refererer til profilerer store flater med høy nøyaktighet, supplerer med linjer eller enkeltpunkter, og eksporter til Gemini. Med 1000 punkter i sekundet kan store datamengder samles inn på kort tid på vei, tunnel eller andre typer anlegg. Leica Geosystems as leverer høyteknologisk måleutstyr til bygg og anlegg.

Svenn Rune forteller entusiastisk om Hillevågprosjektet, som er inne i sin andre fase, et prosjekt til en verdi av 80 mill. De skal bygge ut kollektivfeltet på Fylkesvei 44, og gleder seg til å ta i bruk nyvinningen.

Dokumenterte raskt varelageret

Kristjan Eiriksson, Stikningsingeniør i Stangeland Maskin AS, forteller hvordan han ved hjelp av Leica Nova og scan dokumenterte varelageret på pukkverket på Hogstad, et areal på 2,4 mål, i løpet av kun en time.

T Stangeland Maskin har Norges største maskinpark og er den største entreprenøren i Rogaland. De har over 500 ansatte, en maskinpark på 130 gravemaskiner, hvorav 40 av dem er utstyrt med GPS maskinstyring.

Hillevågprosjektet.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!