Nå skal tredje og siste byggetrinn på Bybanen bygges, det vil si de siste fem parsellene fra Lagunen til Flesland flyplass. Når dette arbeidet blir ferdig i 2016, vil Bybanen trafikkere en strekning på 20 kilometer mellom Bergen Sentrum og Flesland flyplass.

Oppdraget Veidekke har fått, er den største entreprisen i tredje byggetrinn og består av 2,7 kilometer dobbeltsporet bane. Inkludert i denne strekningen er Steinsvikbroen på 60 meter, tre tunneler på til sammen ca 1,9 kilometer (Folldalstunnelen på 700 meter, Steinsvik­tunnelen på 570 meter og Solheitunnelen på 600 meter) samt to holdeplasser ved Råstølen og Sandslivegen.

Dette er tredje kontrakten for Veidekke med Bybanen. I tillegg til et mindre seksukers oppdrag på andre byggetrinn, bygde entreprenøren i 2008 og 2009 parsellen mellom Wergeland og Fantoft med to tunneler og tre stasjoner på bybanens første byggetrinn.

Veidekke starter opp arbeidene i august måned, og de skal være avsluttet i løpet av oktober 2015.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!