Skjæreutstyret leveres i diameter fra 600 til 3200 mm og beregnet for bruk på gravemaskiner fra ett til 70 tonn.

Industri Verktøy AS i Bergen har nylig inngått avtale med den australske produsenten Echidna Production Machinery Pty Ltd om import av skjæreutstyr til Norge. Echidna har solgt sagehoder i Australia i seks år og har opplevd en stor vekst de senere årene, også i andre land. Etterspørselen blant annet fra land i Europa førte til at selskapet etablerte en fabrikk i Tsjekkia i 2009.

- Vi har de senere årene hatt en økning i etterspørselen fra kunder som ønsker å skjære stein og betong med økt skjæredybde og fleksibilitet, sier Heinrich Stuhr, salgssjef hos Industri Verktøy. I følge han så kan de nå tilby dette.

Stort bruksområde

- Vi lette etter et slikt produkt i lang tid. Dette er en drøm som går i oppfyllelse, sier Johan Stuhr, daglig leder. Han forteller at de begynte prosessen med å få på plass en avtale med Echidna ca. fire måneder før årets Bauma i München. Avtalen om import til Norge ble signert på messa.

Kappeskivene fås i diameter fra 600 mm til 3200 mm og er beregnet for bruk på gravemaskiner fra ett til 70 tonn. Skjæreutstyret kobles til maskinens hydraulikksystem og styres via brytere på joystickene, som alt annet hydraulisk utstyr. Kappeskiven kan roteres begge veier og turtallet justeres etter diameter på skiven.

- Utstyret har stort bruksområde og er egnet for bruk av blant annet anleggsgartnere, rivningsfirmaer, steinbrudd og entreprenører, sier Heinrich Stuhr.

Industri Verktøy AS har gått til innkjøp av en Volvo EC20C for å kunne demonstrere skjæreutstyret for kunder.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!