Tore Jacobsen hos Avitec i gang med å koble på pusseskuffa på en av de mange Hyundai-graverne selskapet har tatt med til messa.

Nordnorsk Bygg- og Anleggsmesse er treffstedet for bransjen i nord. Messen er arrangert tre ganger tidligere i 2004, 2007 og 2010. Målsettingen for messearrangørene, som er Maskinentreprenørenes Forbund region Nord (MEF) og Nordnorske Entreprenørens Service Organisasjon (NESO), er å samle beslutningstakere i bransjen for et konstruktivt og nyttig møte med aktuelle leverandører.

Rekrutteringsdag

Innholdet de tre messedagene er lagt opp med et faglig program, sosiale og faglige arrangement, samt konkurranser de tre messedagene fra 14. til 16. juni.

Fredag er det blant annet rekrutteringsdag hvor 500 elever fra forskjellige skoler vil besøke messa. Under rekrutteringsdagen legges det opp til et todelt program. Her vil det bli både felles presentasjoner av deltakende aktører og minimesse der deltakerne stiller med egne stands. Her får elevene treffe bedrifter og utdanningstilbydere fra landsdelen

I år er det 148 utstillere, ti flere enn forrige gang, samlet på området ved Tromsøhallen.

Dagen før dagen

Vi besøkte messeområdet dagen før årets NNBA-messe åpner. Hos flere utstillere var det hektisk aktivitet med å få på plass maskiner og utstyr, mens andre allerede var ferdig og kun drev med siste finpuss. Dagen før dagen skinte sola fra skyfrihimmel, noe den i følge yr.no skal gjøre mesteparten av helgen.

En av Nastas Hitachi-gravere beltes av maskintransporten.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!