Konsernsjef Arne Giske i Veidekke.

- En faglig sterk og god ledelse jeg ser frem til å lede Veidekke sammen med, sier Arne Giske.

Tidligere er lederne for de operative enhetene offentliggjort, og disse er:

  • Dag Andresen som fortsetter som leder for Veidekke Entreprenør AS
  • Jørgen Wiese Porsmyr som går fra rollen som CFO til rollen som konserndirektør med ansvar for Veidekke Industri AS og Veidekke Eiendom AS
  • Per-Ingemar Persson fortsetter som ansvarlig for entreprenørvirksomheten i Sverige og Danmark, men blir landansvarlig for hele Sverige ved at Veidekke Bostad AB nå inngår i hans ansvarsområder

I tillegg til denne linjeledelsen vil konsernledelsen bestå av:

  • Terje Larsen (52), konserndirektør, CFO og ansvarlig for IT, innkjøp og strategi
  • Hege Schøyen Dillner (45), konserndirektør stab, med ansvar for HR, HMS og miljø, samt kommunikasjon og juridisk

Et av de nye ansiktene i konsernledelsen er altså ny CFO (Chief Financial Officer), Terje Larsen. Terje, som er utdannet siviløkonom/MBA, har siden 2001 vært økonomidirektør i Veidekke Entreprenør AS. Før det har han gjennom 12 år innehatt en rekke lederstillinger innen økonomi og finans i ABB-konsernet, i Norge og internasjonalt. Han overtar som CFO senest 1. september.

Ny i konsernledelsen er også Hege Schøyen Dillner. Hun er utdannet Cand. Paed. fra Universitetet i Oslo (bl.a. ledelse og organisasjonspsykologi), og har solid bakgrunn og erfaring innen HR-faget. Hun kommer fra en stilling som divisjonsdirektør i Utdanningsdirektoratet, og hun har tidligere også hatt ledende stillinger innen HR i Aker-systemet og i konsulentselskapet Capgemini. Hege får konsernansvar for kommunikasjon, juridisk, HR, HMS og miljø fra 1. september.

Fra nåværende konsernstab har to av dagens medlemmer i konsernledelsen bedt om en endring av sine roller nå som ny organisasjon gir en passende mulighet til det.

Etter 15 år som konserndirektør for kommunikasjon, går Kai Krüger Henriksen over i en ny rolle som spesialrådgiver for konsernsjef. Tilsvarende velger konserndirektør HR, HMS og miljø, Bente Lillestøl, å gå tilbake til linjen, men før det benytter hun anledningen til å ta permisjon uten lønn frem til november.

Grete Ingeborg Nykkelmo overtar rollen som Veidekkes kommunikasjonsdirektør, mens det for øvrige stabsområder ikke er endringer.

- I den nye konsernstaben gjøres endringene ut fra at samspill og kunnskapsdeling mellom de ulike fagområdene i konsernstab stadig blir viktigere, og vi ønsker å styrke dette gjennom et mer samlet lederskap, avslutter Arne Giske.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!