Entreprisen gjelder bygging av 18 kilometer ny tofeltsvei med midtdeler og forbikjøringsfelt som inkluderer Hundorptunnelen på 4,3 kilometer. Kontrakten omfatter i tillegg ny bru på 330 meter over Lågen ved Harpefoss samt bygging av flere mindre konstruksjoner.

E6 Frya - Vinstra er den første av to hovedentrepriser på strekningen Frya - Sjoa, og er en del hovedprosjektet E6 Biri - Otta som omfatter 140 kilometer ny E6.

Kontraktsverdien er på MNOK 1.468 eks. mva. Arbeidene starter i juni 2013 og entreprisen skal ferdigstilles høsten 2016.

- AF Gruppen er glade over å ha vunnet en ny kontrakt på E6 i Gudbrandsdalen. AF ser frem å ta fatt på en av sine største kontrakter med et godt forberedt og motivert prosjekt-team. Vi er godt fornøyd med å ha fått tillit av Statens vegvesen til å utføre dette store og viktige prosjektet, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!