Volvo har stands både inne og ute. Temaet i år er ¿rock to road¿.

Mandag kl. 14 avdukes nye Volvo FMX. Vi ble høflig avvist da vi prøvde å løfte på teppet.

Mange gule og grå. På standen til Kramer Allrad vises alle modellene.

Siste finpuss før dørene åpnes.

Dagen før dagen er det hektisk aktivitet på messeområdet. 3300 utstillere legger siste hånd på verket før maskininteresserte fra hele verden inntar messeområdet.

Vi har tatt en runde på det 570 mål store messeområdet for å lodde stemningen. I strålende solskinn og nesten 20 graders varme, var det som de skal være dagen før dagen. Noen er helt ferdige med standen, mens hos andre er det stor aktivitet for å få på plass maskiner og utstyr.

Større enn noen gang

Som vanlig er alle her. Selv om flere europeiske land sliter økonomisk, maskinsalget går dårlig og anleggsbransjen ligger nede, er det et "must" for maskinprodusentene å delta på Bauma. Faktisk har messearrangøren i år utvidet arealet i forhold til forrige gang, for å få plass til flere utstillere og enda er det mange som ikke har fått plass.

Mange nordmenn

At norske entreprenører er glade i å delta på messer, ser vi av oppslutningen på nasjonale messer, men vi er heller ikke fremmede for å besøke utenlandske messer. At det blir mange nordmenn på Bauma er det ingen tvil om. Flyet fra Gardermoen søndag morgen var fylt opp av norske entreprenører på vei til München og mange kommer nedover i løpet av uka.

Caterpillar stiller ut et stort antall maskiner på standen. Størst er hjullasteren 992K, dumperen 777G og graveren 6020.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!