Hybridgraveren Cat 336E H vises for første gang frem på årets Bauma.

Sammen med den tyske forhandleren Zeppelin Baumaschinen BmbH, stiller Caterpillar ut over 70 maskiner under temaet "Committed to Your Success. All Day. Every Day". På hovedstanden innendørs i hall B6 vises over 50 maskiner.

Caterpillar lanserte mange nye modeller i løpet av fjoråret, hvor de fleste ble presentert på Intermat i Paris, og av den grunn vil ikke standene bli preget av de mange nyhetene, men noen blir det helt sikkert.

Selv om enkelte nye modeller er blitt omtalt tidligere, vil de ha premierevisning nå på Bauma. Blant maskinene som vises frem for første gang er hybridgraveren 336E H. Hjullasteren 988K vises også frem for første gang. Modellen oppfyller utslippskravene til Steg IV og har blant annet fått redusert drivstofforbruket med 20 % i forhold til tidliger modell.

Av andre førstegangsvisninger er hjullasteren 966K XE, som er utstyrt med en avansert drivlinje, den elektrisk drevne doseren D7E, fire minigravere 302.2D, 302.4D, 301.7D og 308E2, traktorgraveren 444F og doseren D6K2.

Selvfølgelig stiller Cat med noen store maskiner. Tipptrucken 777G, med kapasitet på 91 tonn, og gravemaskinen 6020B på 220 tonn, blir de største Cat-maskinene.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!