Med et bredt spekter av modeller på messa, skal Case vise frem alt fra minigraverer og kompakte hjullaster, til 800 tonns gravemaskiner, hjullastere og en ny serie bulldosere.

Case stiller ut sitt nye utvalg av M-serie bulldosere på messen i München i vektklassene 13-20 tonn.

I følge Case er M-serien de eneste doserne av denne typen som blir drevet av Tier 4 Interim FPT-motorer. Maskinene har mellom 9-16 % økning i kraft, har 10 % drivstoffbesparelse, samtidig som produksjonseffektiviteten skal øke med 19 %.

Relansering

Under Bauma vil Case relansere de to midigraverne CX75C SR (korthekk) og CX80 C (bomsving), begge med Tier 4 motor fra Isuzu. Maskinene har romsligere hytte, og bruker den samme LCD skjerm for kontrollpanel som de større Case CX C serie av beltemaskiner.

To av den nye hjulgraver-serien, WX148 og WX168, vil også være utstilt.

Nye 621F hjullaster vil ha Europa-premiere på Bauma. Den 12,2 tonn tunge hjullasteren er drevet av en ny generasjon common-rail Tier 4 Interim-motor. 621F er utstyrt med ZF auto Powershift girkasse og akslinger med differensialbrems eller 100 % differensial låsing på forakslingen.

Rosa Traktorgraver

Case-standen vil ha et spesielt område dedikert til en rosa 580 traktorgraver, som fabrikken i Burlington, Iowa, har produsert for å bevisstgjøre brystkreft. Ideen om designet kom fra ingeniør Marvin Linder, hvis kone Leslie døde av kreft. Maskinen bærer merket "digging for cure" og har blitt brukt til å samle inn penger på ulike arrangementer gjennom flere stater i USA.

Den rosa traktorgraveren stilles ut for å markere brystkreftsaken.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!