De nye graverne er ekte Tier4 Final midi beltegravere med oppdatert og forbedret spesifikasjon. Utslippskravene til Tier4 oppfylles ved bruk av EGR og DOC (Diesel Oksidasjon Catalyst).

I følge Dagenborg Maskin AS er korthekkmodellen CX75 SR og det konvensjonelle CX80C utviklet med førerkomfort og sikkerhet som prioritet. Førerhuset har blitt fullstendig redesignet, for å møte ROPS og FOPS nivå II sikkerhetsstandarder.

Innvendig plass er økt, hytten er bredere enn den forrige CX75 og CX80. Utvidet bruk av sikkerhetsglass forbedrer også sikten til forsiden av maskinen. Sikt bakover er forbedret med bruk av blindsonekamera.

For spesielle arbeidsoperasjoner som krever ekstra sikkerhet tilbyr Case to forskjellige frontbeskyttelser, og slangebruddsventiler m/ overlastindikator for sikker løfte-/ heiseoperasjon.

Den nye midi-serien har samme LCD farge skjerm som de større CX C-gravemaskiner. Begge modellene er utstyrt med effektiv aircondition.

CX75C SR og CX80C utvikler 9 % mer hydraulisk kraft enn sine forgjengere, 148 liter/min pumpeflyt i forhold til tidligere 136 liter/min. Arbeidssyklus tider er redusert, og gravekraften er forbedret.

Modellene CX75C SR og CX80C har fått nye førerhytter med bedre komfort og sikkerhet.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!