NCC får gebyr på 140 millioner kroner og Veidekke på 220 millioner som en følge av ulovlig markedsdeling og prissamarbeid i Midt-Norge i perioden 2005-08.

Veidekke får såkalt lemping fra sitt gebyr og slipper å betale gebyret.

Les også: Store gebyrer til Veidekke og NCC

- Vi er kjent med Konkurransetilsynets etterforskning og vedtak. Vi vil nå sette oss grundig inn i vedtaket og underlagsmateriellet. Før dette er gjort, er det vanskelig å si noe mer konkret om konsekvenser, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen i en kommentar.

Statens vegvesen har nulltoleranse for juks og uregelmessigheter i sin forretningsdrift og samspill med eksterne aktører. Konkurransetilsynets vedtak bekrefter det som tidligere har kommet fram om ulovlig markedsdeling og prissamarbeid i Midt-Norge.

Fra Vegvesenets side kan bli aktuelt å søke erstatning for økonomisk tap. I tillegg vil det bli gjennomført en granskning av asfalt-bransjen, noe som hele bransjen har stilt seg bak.

- Ytterligere konkrete tiltak mot de to berørte selskapene vil være avhengig av hva vi finner i Konkurransetilsynets vedtak og underlagsmateriell, sier Gustavsen.

Statens vegvesen utestengte Veidekke og NCC fra asfaltkonkurransene i Midt-Norge i 2012.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!