Totalt skal det legges 20.000 tonn asfalt på Vigra. I tillegg til asfalteringen skal det også freses 140.000 kvadratmeter asfalt og utføres merking etter asfaltering. Etter planen skal arbeidet for Avinor ferdigstilles i løpet av juni.

- Vi er meget godt fornøyd med å vinne dette oppdraget. Været kan bli en utfordring, men med god planlegging og dermed effektiv gjennomføring, har vi stor tro på at vi skal kunne gjennomføre dette prosjektet på en god måte, sier leder Entreprise i NCC Roads NordVest, Jan-Åge Johannessen.

To spesialtilpassede asfaltutleggere vil bli satt på jobben og asfalteringen av flyplassen stiller strenge krav til kvalitet på leggingen av både bunnlaget og topplaget. Det er også et betydelig antall kummer, som stiller store krav til høy faglig standard på arbeidet.

- Vi har et solid mannskap og godt utstyr for å gjennomføre jobben på en god måte, sier Johannessen.

NCC Roads har en solid erfaring med asfaltering av flyplasser. I 2012 ble det gjennomført asfaltering av Trondheim lufthavn, Værnes.

Kontrakten mellom Avinor og NCC Roads ble nylig signert.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!