- Jeg er glad for at staten, Holmestrand kommune og Vestfold fylkeskommune nå er enige om en avtale som sikrer fjellheis mellom nye Holmestrand stasjon og Holmestrandsplatået. Heisen vil øke tilgjengeligheten både til kollektivtilbudet og til sentrum, samt bidra til en god byutvikling i Holmestrand, sier samferdselsminister Marit Arnstad.

Jernbaneverket har ansvaret for å få på plass detaljplaner for prosjektering og bygging av fjellheisen. Reguleringsplanen for området på fjellet skal Holmestrand kommune ha klar før sommeren 2013. Framdriften for heisprosjektet vil samordnes med utbyggingen av Holmestrand stasjon.

Heisen skal bygges samtidig med stasjonshallen på nye Holmestrand stasjon, som er en del av jernbaneprosjektet Holm-Holmestrand-Nykirke. Prosjektet består av 14,3 kilometer dobbeltspor, der 11,3 kilometer er i tunnel. Hele jernbaneprosjektet har en samlet kostnad på seks milliarder kroner, med planlagt ferdigstilling ved årsskiftet 2015/2016.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!