I følge Pon Equipment har de opparbeidet stor kompetanse på det gjeldende området, og utvidet key account-staben og antall servicemekanikere betraktelig de siste årene.

Dette, sammen med en sterk produktportefølje, god delelogistikk og konkurransedyktige priser, gjorde at Store Norske valgte Pon Equipment, heter det i en pressemelding.

- Pon Equipment har de siste årene økt salget av maskiner og serviceløsninger til gruveaktiviteten på Svalbard. Etter flere år med stor aktivitet, har vi bevist vår styrke her i verdens nordligste kullgruver, sier markedssjef i Pon Equipment, Espen Paulseth.

Lunckefjell ligger nordøst for Svea Nord og inneholder 8,2 millioner tonn salgskull. Prosjektet Lunckefjell ble godkjent i 2011, og skal etter planen være klar oppfaring i 2013.

Store Norske er et selskap med erfaring fra gruvedrift på Svalbard helt tilbake i 1916. Selskapet, med sine 350 ansatte, driver blant annet Gruve 7, der 75 000 tonn kull produseres hvert år.

- Vi er stolte av å kunne levere maskiner til en så etablert aktør som Store Norske, fortsetter Paulseth.

Leveransen skjer allerede i april og består av følgende maskiner:

  • 140M veihøvel (AWD)
  • 980K hjullaster
  • 972K hjullaster
  • 323EL beltegraver
  • 308E CR beltegraver
  • 749B leddumper

Veihøvelen Cat 140M er blant maskinene som skal leveres til Svalbard i april.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!