Disse to nyhetene som nå presenteres på Anleggsdagene, karakteriserer Norgeodesi sin satsing på å gjøre teknologiske oppmålingsløsninger tilgjengelig til effektiv drift i anleggsbransjen og være markedsledende leverandør innen lasere for bygg og anlegg. Det forteller bedriften selv i en pressemelding.

3D laser skanner har i lengre tid vært brukt av oppmålingsfirma og entreprenører for prosjektering og til nøyaktig karlegging av f.eks. fasader, BIM prosjekter etc, men nå har Trimble gjort denne teknologien "tilgjengelig" også for anleggsbransjen for bl.a. til infrastruktur, tunnel, veibygging og masseberegning etc.

Lasermottaker

På Anleggsdagene i fjor presenterte Norgeodesi AS en helt ny universallaser, Spectra UL 633 som kan brukes som 2 fallslaser, byggelaser, grøftelaser, planlaser - ja, til alt en laser kan brukes til. Denne er solgt i et et godt antall og Norge er et av de landene som denne laseren er mest utbredt i.

Nå presenteres en planlagt oppfølging: Lasermottakeren DR 400, som måler avstanden automatisk ned til bakken, enten det er ned i vanskelig tilgjengelige grøfter eller på en veikropp, byggeplass etc. - Det betyr at du nå ikke lenger trenger å dra med deg laserstangen med tilbehør.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!