Belgisk system

Selskapet Gatewing ble opprettet i 2008 i Belgia og er utvikler av deres drone for kartlegging og overflatemåling. I 2012 ble Gatewing kjøpt opp av Trimble.

Oppmålingsjobber som vanligvis tar en til to uker, kan nå utføres å 20 til 30 minutter ved hjelp av Trimbles flygende drone Gatewing.

Det er det Joh Einar Solhaug, administrerende direktør for Norgeodesi, som forteller i en pressemelding.

Flygeopplæring

Interessen for systemet har vært stor forklarer han. Nå skal det derfor holdes kurs under deres egen konferanse.

På deres brukerkonferanse, Norkonf 2013 som avholdes 17 og 18 januar på Holmen Fjordhotell, vil det dermed bli mulighet for dette og andre kurs forklarer Joh Einar.

Disse kursene er ellers vanskelig tilgjengelig.

Sikkerhetsprosedyrer

Dette er en ny teknologi innen vår bransje, med helt nye muligheter og det er noen nye forhold landmåleren må ta i betraktning ved bruk av drone, som at en må søke om tillatelse for bruk og ha godkjente sikkerhets prosedyrer, forklarer Joh Einar.

Bilde 2 Norgeodesi AS har for tiden mange demonstrasjoner på oppmåling med drone. De fleste blir meget imponert over denne nye måten å måle på. Her en demonstrasjon for Asker Oppmåling ved Norgeodesi sitt kontor, et område de hadde målt i lengre tid og der dronen kunne "gjøre jobben" på 18 minutter.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!