- Med dette oppkjøpet sikrer vi oss en god salgskanal i Sverige og får et godt supplement til vårt eget produktsortiment, melder Tor Kjetilson Moe, daglig leder i Gjerstad.

I følge en pressemelding fra selskapet er Mowit et relativt nytt selskap, men har på kort tid blitt en anerkjent aktør i det svenske markedet med godt tilpassede produkter og et bredt forhandlernettverk.

Pallegafler og sandsprederskuffer

Selger og daglig leder i Mowit, Lars Eriksson, er både kjent i bransjen og kjenner behovene hos kundene godt. Mowit har i dag et produktsortiment tilpasset hjullaster og gravemaskin for den typiske svenske entreprenøren.

Aktuelle produkter for det norske markedet vil i første rekke være pallegafler, lettmaterialskuffer og sandsprederskuffer, heter det i meldingen.

Kjetilson Moe ser på dette som en mulighet til raskere å oppfylle Gjerstads ambisjoner på det nordiske markedet.

Utfyllende

- Produktsortimentet til Mowit og Gjerstad utfyller hverandre som på meget bra vis, og vi kan med nesten øyeblikkelig virkning tilby et bredere sortiment til våre respektive kunder i Norge og Sverige. På hjemmemarkedet har Gjerstad hatt suksess og økt sine markedsandeler ved å følge en målsetting om at vi skal kunne levere velkjent kvalitet til konkurransedyktige priser fra lager. Oppkjøpet av Mowit er et langsiktig og viktig grep for å sikre vår posisjon i det nordiske markedet, avslutter Tor Kjetilson Moe.

Sandsprederskuffer er blant produktene fra Mowit som Gjerstad ser på som aktuelle for det norske markedet.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!