Kjennetegnene ved den nye serien av Boomer M2 C er i følge Atlas Copco enkelhet, brukervennlighet og sikkerhet. Serien tilbyr et oppgradert styresystem med et brukervennlig grensesnitt, større (15-tommers), intuitiv berøringsskjerm, to flerfunksjonsjoysticker (i stedet for fire) og den nyeste programvaren for planlegging av riggsikring - Underground Manager.

Funksjoner og fordeler

Boomer-borerigger kan utstyrer med opptil fire bommer som utgjør et dekningsområde på 16-208 m² og et omfattende utvalg av fjellbor med høy ytelse (16-30 kW), som skal være utviklet for å takle de fleste typer fjell og boringsforhold.

Atlas Copco har også prioritert komfort, sikkerhet og miljø. De FOPS/-ROPS-sertifiserte førerhyttene har blant annet klimaanlegg og er ergonomisk utformet med det nyeste innen førerseter og kontrollorganer. Armlenene har en flat design med bare to flerfunksjons joysticker i stedet for fire. Avhengig av type rigg, kan føreren velge å bruke riggen i stående eller sittende stilling.

Karbonutslippet skal ha blitt redusert til et minimum, da dieselmotoren er nødvendig for å flytte boreriggen rundt på området, mens elektrisitet kan brukes for boring. I tillegg tilbyrs Stage 3B/Tier4i-motorer og nedbrytbare hydraulikkoljer som tilvalg.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!