Besøksrekord under Agroteknikk 2012. Over 28.000 besøkende var innenfor dørene på Norges Varemesse.

Også hos Volvo Maskin ble det fokusert mest på kompakte maskiner. Morten Hvattum, produktsjef på kompakte gravemaskiner og multilastere, i Volvos relativt ferske multilaster som har sidedør til forskjell fra flere av konkurrentene.

Paul H. Endresen, salgssjef for Doosan og Bobcat i Rosendal Maskin, var godt fornøyd med messebesøket. Han synes det var veldig bra at maskinleverandørene var samlet i samme hall.

"Messegeneral" Bjørn Glomsrud forteller at det var mange som var tidlig ute med å booke stand og at det var fullt allerede for et år siden.

At Agroteknikk er viktig for landbruksbransjen er det ingen tvil om. Alle hallene hos Norges Varemesse var i bruk og i følge arrangøren var det mange som ikke fikk plass.

- Allerede 1. desember 2011 hadde vi en overbooking på nesten 3000 kvadratmeter, sier "messegeneral" Bjørn Glomsrud. Han kan fortelle at før årets messe "stokket" de om på utstillerne, slik at alle fikk nye arealer i forhold til tidligere års utstillinger.

- Vi pynta "brura" for å gi de besøkende inntrykk at det er noe nytt, sier Glomsrud.

Agroteknikk arrangeres av TLIF (Traktor- og Landbruksmaskin-Importørenes Forening) og RL (Redskapsfabrikkenes Landslag).

Anleggsmaskiner

Blant de 166 utstillerne var flere leverandører til anleggsbransjen. Vi møtte representanter fra blant annet Volvo Maskin, Pon Equipment, Rosendal Maskin (JCB, Bobcat) Wacker Neuson Norge og AK Maskiner (New Holland), og flere utstyrsleverandører hadde egne stands eller viste frem produkter hos andre utstillere.

De vi pratet med kunne fortelle om stor interesse for maskiner blant de besøkende. De fleste stilte ut småmaskiner, opp til åtte tonn, men det var flere som hadde fått forespørsler om hvorfor de ikke viste frem tyngre maskiner. Noe som er med på å bekrefte at det er mange bønder som også er entreprenører og motsatt.

Traktorer i alle fasonger og størrelser var å finne. Dette er en John Deere 6466 som blir brukt i traktorpulling. Motoren er en 9,6 liter med tre Holset-turboer og et ladetrykk på 12,5 bar. Effekten er oppgitt til 2700 hestekrefter.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!