I ubrukt tilstand er sekken flat og tar svært liten plass, og er således enkel å lagre.

Nye GrowBag er en biologisk nedbrytbar striesekk som inneholder såkalt "slush pulver" - et stoff med en enorm evne til å absorbere vann. På få minutter gjøres pulveret om til massiv gelé, og GrowBag blir en effektiv stopper for vannmassene.

Fordelen med GrowBag er at den i utgangspunktet veier rundt 500 gram og derfor raskt og enkelt kan plasseres på utsatte steder, i motsetning til tunge sandsekker, som krever både mannskap og tid å flytte.

Vokser seg stor

I ubrukt tilstand er sekken flat og tar svært liten plass, og er således enkel å lagre. Når den utsettes for vann suger den til seg hele 21 liter, og "blåser" seg dermed opp til å skape en effektiv vegg mot flomvann eller vannlekkasjer. I så måte er GrowBag'ene godt egnet til bruk både i dør- og vindusåpninger, mot grunnmurer og stasjonært utstyr, eller også til større redningsaksjoner langs flomutsatte elver.

Se kort videosnutt av GrowBag her.

Flere bruksområder

De absorberende stoffene kjenner vi igjen fra barnebleien. Men i motsetning til bleien har GrowBagen flere funksjoner: En full GrowBag kan nemlig brukes til vanning av planter. Når en brukt sekk med vann "plantes" i blomsterbeddet, vil den over tid avgi det absorberte vannet til planterøttene i nærheten. Dermed har man et fornuftig gjenbruk av produktet.

GrowBag, som importeres av Wee Gruppen, leveres i to størrelser: 40 x 60 cm og 120 x 20 cm.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!