Brendon Hot Unit er en mobil varmtvanns høytrykksvasker med 700 liters vanntank og en 24V dieselfyrt Webasto-brenner med varmeveksler som forvarmer vannet i en 60 liters buffertank. Vaskeren har et patentert system hvor også eksosen fra Webasto-brenneren benyttes til oppvarming av vannet. Systemet skal gi minimal slitasje, da brenneren kun starter når vanntemperaturen går ned til 70° og stopper ved max 80°.

Varmemodulen med Webasto-brenneren er montert på kulelagrede skinner og skal kunne løftes ut på tre minutter for service og ettersyn. Alle tilkoblinger har plug-in kontakter og hurtigkoblinger. Høytrykksvaskeren er fullt operativ med kaldtvann selv med varmemodulen ute til service.

Brendon Hot Unit er utrustet med Yanmar dieselmotor med elektrisk start og CAT pumpe. Den er montert på et robust understell med kulefeste, store hjul, fjæring og full lysutrustning for kjøring i 80 km/t på vei. Tomvekt 800 kilo.

Foruten høytrykksspyling kan den i følge importøren benyttes til tining, spyling, åpning av ledningsnett og sandblåsing (sand/vann) av grodde steinmurer, fasader, stålkonstruksjoner, båtskrog m.m. Høytrykksvaskeren har automatisk frostsikring for vinterbruk. Norsk importør er Limaco AS i Holmestrand.

Varmemodulen med Webasto-brenneren er montert på kulelagrede skinner og skal kunne løftes ut på tre minutter for service og ettersyn.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!