De nye bilene er av typen AT720T50T. Betegnelsen avslører at trekkvognene er godkjent for vogntogvekter på opptil 72 tonn og er utstyrt med Cursor 13-motor på 500 hk.

Dette er ifølge Iveco selv en avansert og trekkvillig motor med blant annet variabel turbo som sørger for høyt dreiemoment over et bredt turtallsområde.

Trekkvognene har 8,5-tonns foraksel, mens tandemboggien har offroad aksler med navreduksjon og hvor hver av akslene er godkjent for 13 tonn. Bilene har parabelfjærer både foran og bak.

Tore Jakob Røed AS er en viktig referansekunde for Iveco og sørger indirekte for at også andre entreprenører kjøper Iveco Trakker.

Semitrailere fra samme forhandler

Bilene til Tore Jacob Røed AS er solgt av E18 Truckcenter AS på Heistad i Porsgrunn. Selskapet er også en betydelig påbyggleverandør, og de fire nye trekkvognene drar hver sin Rock Runner tre-akslet dumpersemitrailer.

Akslene er luftavfjæret med løft på fremre aksel og friksjonsstyring på bakre. Dumperkassen er i 6 mm Hardox 450 med innlagt slitestål.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!