Salgsrepresentant hos Hesselberg Jan Kjetil Borge fra Sola, kunne vise ikke mindre enn en Europa-premiere på Dyrsku'n. Det er første gang Komatsus PC210-10 vises for offentligheten i EU forklarer han.

Hos Hesselberg kunne de skilte med en Europa-premiere på deres siste beltegraver i den siste 10-serien, nemlig Komatsu PC210 LC-10.

Stor interesse

Hesselbergs representant Jan Kjetil Borge, kunne slå fast at interessen var stor for den helt nye 23-tonneren (arbeidsvekt).

Blant nyvinningene er ny førerhytte med bedret komfort og plass. Den er også mer støysvak og skilter med 69 desibel.

200 kilos økning

Den er også kraftigere og har fått en økning i motloddet på 200 kilo.

10 prosent

Hydraulikken er også forbedret og stageIIB-motoren skal både være grønnere og ha 10 prosent lavere dieselforbruk i følge Komatsu.

Dette er den første PC210-10 som vises i Europa og Hesselberg fikk den levert noen få dager før messa.

Maskinen var solgt allerede før den kom til messa.

Godt trykk

Mens vi pratet med Jan Kjetil kommer en interessert kunde bort og lurer på om han kan få prøve den, men som vanlig er det ikke tillatt å kjøre maskinene på Dyrsku'n av sikkerhetsårsaker. Så Kjetil fikk blidgjøre kunden med en grundig omvisning.

Hesselberg har vært fornøyde med messa og de har opplevd et godt trykk allerede fra de første timene på fredagen.

- Det har vært et kjempetrykk her fra fredags morgen av. Her drar vi nytte av at det er alt fra entreprenører til bønder som kommer innom, forklarer Jan Kjetil.

En av PC210-10 sine store forbedringspunkter er førerhytta som er blitt mer komfortabel med blant annet lavere støynivå.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!