Anlegget ligger i Birtley, Gateshead ikke langt fra Newcastle. I løpet av de siste 25 årene har Komatsu United Kingdom produsert 59.000 maskiner og har omsatt for over 4,8 milliarder euro, noe som selvsagt har en enorm innvirking på den lokale økonomien der.

Fabrikken i England er en betydelig produksjonsenhet for anleggs- og gruveutstyr i Komatsu-gruppen.

Festivitas

I anledning av feiringen tok administrerende direktør for Komatsu i Storbritannia og styreformann av Komatsu Europe International, Peter Howe, imot gjestene.

Og delegasjonen fra Tokyo var ingen hvem som helst, men bestod av Mr. Ohashi og seks andre seniorledere fra Komatsu Ltd, som er selskapets hovedsete i Tokyo, Japan. Administrerende direktør for Komatsu Europe International, Mr. Keiko Fujiwara deltok også på festen.

Globalt

Komatsu i Storbritannia er en del av den globale Komatsu-organisasjonen, som fortsatt er verdens nest største produsent av anleggsmaskiner og gruveutstyr.

Totalt sett er består den globale organisasjonen av 174 selskaper som gir arbeid til 44.000 mennesker. Fabrikken i Birtley gir jobb til 400 ansatte som produserer 15 forskjellige maskiner. 80 prosent av disse blir eksportert til Europa og Nord Afrika.

Komatsu-kaka blir skåret opp.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!