Når minusgradene smyger seg inn og lasset ikke lenger er like lett å dumpe, har løsningen så langt vært et separat eksosuttak for oppvarming av dumperkassen. Det fungerer greit, det.

Men når Euro 6-motorene etterhvert kommer i bruk, vil dette trolig ikke lenger være tillatt. Dermed må produsentene tilbake til tegnebrettet og finne nye løsninger. Det er nettopp hva Istrail har gjort.

De lanserer nå et nytt alternativ til oppvarming av dumperkassen for å få massene til å slippe ved tipping når det er kaldt. Løsningen ble vist på Lastbil 2012 i Jönköping i Sverige.

Istrails løsning er et innlegg av et komposittmateriale med svært lav friksjon. Materialet er dessuten slitesterkt og har lav egenvekt.

Tilsvarende materiale brukes også i knuseverk, melder Istrail i en melding om nyheten.

Innleggskonseptet er tilpasset dumperkassene. Monteringen skjer ved at materialet skrus fast og låses på toppen i hver side. Istrail har forhåpninger til at materialet vil være et velegnet alternativ til eksosoppvarming.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!