Avitec AS leverte nylig to Bergmann 3012 dumpere til NCC Construction. Maskinene ble bestilt i juni og levert til NCC i juli. Dumperne ble kjøpt inn i forbindelse med vanntunnelprosjektet på Fossan Kraftverk i Gratangen i Troms. Maskinene brukes i hovedsak til transport av masse ut av tunnel hvor det er kraftig stigning, derav behovet for de spesielle Bergmann-dumperne.

NCCs oppdrag består av dam- og inntakskonstruksjoner, ca 1000 lm tunnel, ca 800 lm rør i grøft og en ny kraftstasjon i dagen nede i Gratangsbotn. Det nye kraftverket vil ha en forventet årlig produksjon på 18,3 GWh.

Bergmann 3012 laster 8,5m3 og 12.000 kg, motoren er fra Deutz og yter 166 hk, aksler fra ZF og hydraulikk fra Rexrot.

Maskinene er utstyrt med ryggekamera, Hardox i dumperkasse, sentralsmøring, xenonlys, svingbar styreposisjon og luftsete. Utstyret er spesifisert etter ønsker fra NCC for at maskinene skal fungere optimalt til tunneldrift. I følge Avitec ble de foretrukket som leverandør både på grunn av produkt og service tilgang.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!