Det blir stadig flere deltakere på Betongpumpedagen. I år var det ca. 80 bransjefolk fra hele landet som deltok.

I år var det fjerde gangen bransjen var samlet for å lytte til foredrag om og diskutere temaer som opptar aktørene i betongpumpebransjen. Betongpumpedagen har fått stadig større deltakelse og i år var det ca. 80 deltakere som hadde tatt turen til Gardermoen. At sola skinte fra skyfri himmel, som den har gjort de tre foregående konferansedagene, gjenspeiler tiden bransjen er inne i. Betongpumpebransjen er en bransje i fremgang og alle vi pratet med kunne fortelle at det er mer enn nok å gjøre. Med andre ord - ingen mørke skyer, ikke en gang i horisonten.

Pumpegruppen

Fabekos Pumpegruppe er etablert som en bransjeforening for leverandører av betongpumpetjenester i Norge. Fabekos Pumpegruppe ivaretar interessene for leverandører av betongpumpetjenester når det gjelder overordnede felles tekniske og markedsmessige forhold. Pumpegruppen skal arbeide for å møte bransjespesifikke behov, arbeide for samordning i bransjen og for å skape bransjetilknytning hos medlemmene. Videre skal Pumpegruppen arbeide for å sikre en betongpumpebransje med sterkt fokus på sikkerhet og ansvar.

Temaet for årets Betongpumpedag var "grønn kjøring, sikkerhet og utførelse" og på programmet sto åtte foredrag av forskjellig art.

I tillegg til foredragene hadde flere leverandører stilt ut betongpumper på plassen utenfor hotellet hvor konferansen ble arrangert. Mange benyttet anledningen til å se på utstyr og diskutere forskjellige utfordringer og løsninger.

Konferansen ble innledet med en presentasjon av aktivitetene i Fabekos pumpegruppe. Mye har vært gjort siden Pumpegruppen ble etablert i slutten av 2004, men fortsatt er det mange utfordringer å ta fatt på for bransjen.

I tillegg til foredrag fra foreningens egen Tommy Cielecki, holdt blant annet Kjell Senneset fra Prognosesenteret, Bent Kristiansen fra AF-Gruppen, Bjørn Steinar Olsen, Alpha Maskin, Egil Bjørnstad, PM Nordic Norge og Jan Øyvind Rasmussen, Snemyhr og Limm betongpumping interessante innlegg.

I tillegg til foredragene hadde flere leverandører stilt ut betongpumper på plassen utenfor hotellet hvor konferansen ble arrangert.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!