- Fjellkvaliteten er bedre og det er mindre spenninger i fjellet enn vi på forhånd fryktet. I tillegg er tunnelentreprenøren vår, AF Gruppen, dyktige fagfolk som gjør et godt og raskt arbeid. Så framdrifta i tunnelen er meget god, sier prosjektleder Per Bjørn Gjelsten til vegvesen.no.

Han forteller videre at tunneldrivinga fortsatt foregår fra tre stuffer, en fra Oppdølssida og to fra tverrslaget i Sandvika - en mot Oppdøl og en mot Sunndalsøra.

- Fortsetter framdrifta i tunnelen på samme måte framover, har vi mest sannsynlig gjennomslag i tunnelen før jul, fortsetter prosjektlederen.

På Sunndalsøra er de godt i gang med både portalbygginga og etterarbeid, som drenering og veioppbygging i tunnelen.

Massetransporten fra tverrslaget i Sandvika til Sunndalsøra minker utover høsten. Utfyllinga på Håsøran industriområde blir ferdig i løpet av sommeren, men massene som skal inn igjen i tunnelen blir produsert (knust og sortert) på Håsøran.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!