Fra venstre Frank Robert Sunde i Kito Asfalt, Jon Ølstad i Volvo Maskin og maskinfører Rune Borgersen. Bildet ble tatt i fjor, like etter at bedriften investerte i en ny hjullaster som server asfaltverket til Eiker Asfaltproduksjon.

Eventyret om Kito startet i 2008. Etter tre år med NCC-logo på ryggen ble lengselen etter igjen å kunne drive for seg selv for sterk for Frank Robert Sunde og Steinar Aasmundsen. I februar 2008 ble Kito AS etablert med hovedkontor i Kongsberg og verksted i Hokksund.

Et par år senere var de tyve ansatte og kunne slå seg på brystet med gode ordrereserver, så gode at de tillot seg å investere stort i nytt utstyr.

I 2011 fusjonerte de med Finsrud Asfalt AS - og nå er altså 80% av aksjene solgt til Veidekke.

Fortsatt har Kito Asfalt hovedkontor i Kongsberg, men nå kan de også skilte med egen asfaltproduksjon i Mjøndalen i et nytt asfaltverk med kapasitet på 120.000 tonn pr. år.

Synergieffekt

- Kjøpet av Kito Asfalt styrker vår konkurransekraft i Buskerud og utløser store synergieffekter mot deler av Veidekkes øvrige virksomheter i området. Dette er i tråd med vår strategi med tanke på tilvekst og utvidelse innenfor våre prioriterte områder, sier Harald Lausund, direktør for Veidekke Asfalt.

- Som eiere av Kito Asfalt ønsket vi en ny eier som hadde mulighet til å videreutvikle selskapet. Veidekke Industris inntreden vil styrke selskapets utviklingsmuligheter, bl.a. ved at man får tilgang til Veidekke Industris ressurser og kompetanse innen asfalt, pukk og grus, sier Frank Robert Sunde, som fortsetter som daglig leder i Kito Asfalt.

Overtakelsen skjer 1. juli 2012 under forutsetning av Konkurransetilsynets godkjenning.

Les også: Fare for prisøkninger

Kito asfalt

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!