Michelin X-Crane + er et radialdekk for mobilkraner og har hastighetsmerkingen F, noe som innebærer at dekket er godkjent for 80 km/h. Dagens mobilkraner er høyteknologiske maskiner som klarer å løfte last på 35 til 1.200 tonn og er utstyrt med fra to til tolv aksler.

Dekket er ekstra fleksibelt og kan kjøres like godt på vei og motorvei som i det krevende terrenget mange byggeplasser kan by på. Dekket er særlig forbedret på tre hovedområder:

  • Økt levetid. MICHELIN X-CRANE + har 15 prosent lenger levetid enn sin forgjenger, takket være en ny gummiblanding i slitebanen.
  • MICHELIN X-CRANE + er utformet for et regelmessig slitasjebilde. Dekk som er montert på mobilkraner, og som kjøres på motorvei, utsettes for tøffe forhold som kan resultere i uregelmessig slitasje. Ved å redusere dette fenomenet øker man komforten for føreren, og det øker i sin tur sikkerheten.
  • Michelin har utviklet dekket slik at det er lettere å montere, slik at tiden kranen står stille for dekkskift reduseres.
Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!