Glasset skal være 300 ganger sterkere enn vanlig glass.

Rutene leveres ferdig formskjært til forskjellige maskintyper i tykkelser mellom 6 og 20 mm. I følge en pressemelding fra selskapet er glasset 300 ganger sterkere enn vanlig glass.

Dekker store deler av markedet

I følge pressemeldingen har Hammerglass AB inngått avtale med Volvo Norge, Pon Equipment, Nasta, Liebherr, Rosendal Maskin, med flere og skal gjennom avtalene dekke store deler av det norske entreprenørmarkedet. Salget skjer via de norske maskinleverandørene og rutene sendes normalt dagen etter bestilling. Fra før selges Hammerglass i Sverige, Danmark, Finland, Russland, Polen, Estland, Holland og England.

Ny lov

I følge Hammerglass har Arbeidsmiljøverket i Sverige vedtatt en ny lovgivning med strenge krav til glass som brukes i maskiner. For å oppnå disse nivåene kreves 28mm panserglass eller 12mm Hammerglass. Hammerglassproduktet ble utviklet i 1994 og selges til skoler, butikker, fengsler, politistasjoner, kjernekraftverk, industribygg, m fl som har problem med vandalisme eller innbrudd.

Hammerglass AB består av flere divisjoner og i tillegg til Eiendom og Kjøretøy, finnes blant annet divisjonene Støyvern, Arenaglass, Værbeskyttelse og Elektronikk.

Divisjonen som arbeider med glass for anleggsmaskiner ble startet så sent som 2009 og brukte mye tid på å utvikle metoder og tegninger for mange av markedets maskiner.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!