Brubakken er en totalleverandør av gaffeltrucker og annet rullende materiell, og tilbyr salg, utleie og drift til et stort utvalg av kunder fra sine 15 avdelinger i Norge og Sverige. Konsernet har pr i dag 120 ansatte og omsetter for mer enn 350 millioner kroner.

Selskapet ønsker å bli en ledende leverandør av maskiner og driftstjenester i Norden, og det er betydelige synergier mellom lift og truck. Den grunnleggende teknologien er på mange områder den samme, og det er mange likhetstrekk innenfor organisasjon og systemer.

Brubakken vil tilføre Lift & Maskin et betydelig driftsapparat i Norge som vil gi Lift & Maskin en unik markedsposisjon, mens det nettverk Lift & Maskin allerede har i Sverige vil danne grunnlaget for Brubakkens nordiske ambisjoner.

Etter denne overtagelsen vil Brubakken ha en samlet omsetning i 2012 på mer enn 550 millioner kroner.

Malthus ønsker å fokusere sin virksomhet på bygningsmoduler og utstyr til bygningsbransjen, og selger derfor Lift og Maskin-divisjonen. Malthus Lift & Maskin (MLM) er markedsledende i både Norge, Sverige og Estland innenfor salg av lift og liftbiler, med mange spennende agenturer, herunder JLG, Omme, Hinowa, Multitel, Versalift og Ruthmann. MLM har et godt nettverk i både Norge og Sverige med lokasjoner i Oslo, Bergen, Porsgrunn, Bodø, Gävle, Malmø og Falkenberg. MLM har i alt 29 ansatte i Norge og Sverige, og omsatte i 2011 for 158 millioner kroner. MLM har også en mindre avdeling i Estland.

Forventet overtagelsesdato er satt til 1. juni, og transaksjonen gjennomføres ved at Brubakken i Norge kjøper eiendeler tilknyttet lift-divisjonen fra Malthus AS. I Sverige overtar Brubakken aksjene i Malthus Lift & Maskin AB samt Malthus Eesti.

Leder for MLM Lars-Erik Jonsson vil fortsette som leder for forretningsområdet og vil gå inn som medlem i ledergruppen i Brubakken. For øvrig beholdes alle rapporteringslinjer som i dag inntil videre. Det foreligger ikke planer om nedskjæringer som følge av overtagelsen.

Brubakken vil tilføre Lift & Maskin et betydelig driftsapparat i Norge som vil gi Lift & Maskin en unik markedsposisjon.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!