Det får imidlertid størst betydning for tilbud og salg av Stage IIIA Flex-motorer bygd etter 1. januar 2011, der kvoten økes fra 20 % til 37,5 % basert på de 5 siste årenes produksjon av høytrykkskompressorer. Både lager - og flex-maskinene skal være tydelig merket med produksjonsdato.

Kunder kan fortsatt kjøpe Stage IIIA-motorer for generatorer og kompressorer, men har mulighet til å investere i miljøvennlig teknologi allerede i dag.

"Det nye EU-direktivet er en vinn-vinn-situasjon både for oss og våre kunder, da vi sammen kan bidra til et bedret miljø ved utendørsarbeider, " sier Jon-Andreas Ellefsen, på Atlas Copco Construction Technique Scandinavia og legger til, " De kunder som vil ta skrittet videre og investere i Stage IIIB-motorer kan selvsagt gjøre dette allerede i dag".

Den nye loven medfører en drastisk reduksjon i tillatte partikler i sot og eksos fra kompressorer. For nitrogenmonoksid, som er den viktigste medvirkende årsaken til at det oppstår røyk, blir det tillatte nivået senket til halvparten sammenlignet med dagens lov.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!