- Vi er meget fornøyde med resultatene i 2011. Oppkjøpet av Mesta Industri i fjor vår ble en intens prosess, men vi er glade for at integrasjonen av selskapene har gått etter planen. Organisasjonene utfyller hverandre godt. Det samlede selskapet gir oss muskler nok til å være konkurransedyktige, både på pris og kvalitet, sier Finn Halvor Skaardal, adm. direktør i Lemminkäinen Norge.

Les også: Får overta Mesta Industri - må selge asfaltfabrikk

Markedsandel på 25 prosent

Selskapets driftsinntekter ble i 2011 doblet til 2,1 milliarder fra 1,1 milliarder kroner i 2010. Driftsresultatet endte på 92 millioner kroner, en solid forbedring fra -22,5 millioner kroner i 2010. Med en totalproduksjon på om lag 1,7 millioner tonn asfalt har selskapet en markedsandel på 25 prosent.

- Oppkjøpet medførte en dobling av omsetningen innen asfalt, og en tredobling innen pukk og grus. For oss er det ikke noe mål i seg selv å bli størst, men å bli en betydelig aktør på de områdene vi ønsker å utvikle oss. Det er mange spennende oppdrag der ute, både i asfaltmarkedet, men også for tunnelvirksomheten, sier Skaardal.

Økt lønnsomhet

2012 blir det første året Lemminkäinen Norge deltar i Statens Vegvesens anbudskonkurranse for asfaltarbeider hvor Mesta Industris virksomhet er en del av selskapet.

- Det er en tøff konkurranse i markedet, med mange dyktige aktører, men vi skal gjøre vårt beste for å komme i posisjon innen våre satsningsområder.

I 2012 skal vi fokusere på å opprettholde markedsandelene, og effektivisere driften slik at lønnsomheten styrkes ytterligere. Lønnsomheten til selskapene som opererer i asfaltmarkedet har generelt sett vært i svakeste laget de siste årene.

Økt lønnsomhet bidrar til å bevare og utvikle fagmiljøet, som igjen vil ha positive effekter på rekrutteringen til bransjen, sier Skaardal.

Les også: Vant vinterkrigen

2012 blir det første året Lemminkäinen Norge deltar i Statens Vegvesens anbudskonkurranse for asfaltarbeider hvor Mesta Industris virksomhet er en del av selskapet.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!