Nettsiden tippnett har satt en god ide ut i livet. Nå gjenstår bare brukermassen for at det skal fungere skikkelig.

Se for deg at du sitter med en viss overskuddsmasse, men du vet ikke om noen som vil ha den.

Tenk deg så en database som forteller deg hvem som trenger overskuddsmasse, hvor, hvor mye og av hvilken type. Det høres slettes ikke dumt ut, noe Ståle Ludvigsen og Per Erik Svendsrud har innsett.

Database

De har laget Tippnett, en nettside med en database som gjør nettopp dette. Løsningen fungerer begge veier, så er det sagt.

Man registrerer massene gratis på nettsiden og om det finnes en match, får personen som har behov for massene en sms med informasjon.

- Siden en slik database kun fungerer bra om det er mange som bruker den har vi gjort det gratis å registrere massene der, forklarer Ståle Ludvigsen.

Utfordringen

Han innrømmer at den største utfordringen nå blir å få flest mulig til å benytte seg av det. Så langt er 31 firmaer inne på siden og de kan avsløre at en av brukerne er en stor landsdekkende entreprenør.

Tjenesten koster 40 kroner om systemet finner en match. Det er en samtidsløsning som gir gode muligheter for å eliminere lange transportetapper.

Systemet søker avstand til tipplass langs vei, altså ikke i luftlinje slik at kilometerne som kommer opp til nærmeste match blir reelle.

Per Erik Svendsrud (til venstre) og Ståle Ludvigsen har laget databasen Tippnet, et spennende konsept som kan ha mye for seg, om de får mange nok brukere.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!