Volvo har sikret seg nok en stor leveranse til Vassbakk & Stol.

Med påbygg og vedlikeholdsavtaler er kontrakten på disse ti bilene verdt rundt 20 millioner kroner.

Vi møtte en stolt gjeng med sjåfører da Trucknor i Bergen avholdt sjåførkurs i regi av Transportkompetanse, som en del av avtalen med Vassbakk & Stol.

På kurset fikk den motiverte gjengen en gjennomgang av kjøre- og hviletid og bruk av digital fartskriver. Det ble også kjørt halvannen time langs landeveien for å øve inn optimal økonomisk kjøring.

I tillegg holdt salgssjef John Sigve Johnsen en gullkantet orientering om bruk og vedlikehold av påbyggene fra Nor Slep, som sammen med Trucknor Haugesund nå har levert 10 komplette dumpervogntog.

- Leveransen består av fem hydraulikkpåbygg som er skreddersydd for Langendorf tippsemien og leveres med den nye superflow hydraulikksentralen fra Danfoss. Tippsemiene leveres også med to års chassisgaranti, sier Johnsen.

Nor Slep AS har også bygget opp fem dumperbiler med den nye Gullkant-dumperen. Dumperpåbygget er levert med ryggekamera, arbeidslys, surrekroker og luftbetjening av hengerfestet.

- Bak disse fem dumperbilene skal det rulle fem 3-akslete dumperslep, også de med den nye Gullkant- dumperen. Dumperslepene leveres med SAF aksler med 295/80-22.5 dekk, akselløft, låsbar forstilling for rygging med last, stål spredelem og ryggekamera på henger, forteller Johnsen.

Øker i Bergen

Christen Oftedal fra Trucknor Haugesund forteller at alle bilene er levert med Volvos gullavtale og at samtlige biler er utstyrt med lufttandem.

Åtte av bilene skal brukes i Bergen, der Vassbakk & Stol har satset stort de seneste årene, mens de to siste skal flyttes til Haugesund.

Totalt har selskapet nå 27 egne lastebiler.

- Vi handlet ti nye nå for å utjevne forholdet mellom innleide og egne biler, sier bilansvarlig Harald Kolbeinsen.

Vassbakk & Stol er eid av Skanska og har i dag 390 ansatte. Selskapet nærmer seg milliarden i omsetning og har økt aksjonsradiusen betraktelig med avdelingskontorer både i Sør-Rogaland og Hordaland. I Bergen har de nå rundt 100 ansatte.

- For Volvo er dette en viktig kunde. Vassbakk & Stol er allerede tungt inne på maskinsiden hos Volvo og vi ønsker å få til et like godt samarbeid på lastebil, sier Oftedal.

Den siste tiden har Vassbakk & Stol foretatt store utbygginger for Avinor på Flesland flyplass utenfor Bergen, for øvrig et anlegg som tidligere er omtalt her i AnleggsMagasinet.

Evelynn Bratland og Roger Nordvik med de siste forberedelsene før fotografering.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!