- Ingen skal skade seg eller bli syke av å jobbe for eller i Veidekke. I flere tiår har det dessverre forekommet alvorlige personskader på byggeplasser i forbindelse med at trelemmer i stillaser knekker. Vi og mange andre entreprenører har tatt denne utfordringen på alvor, men ikke klart å forhindre at denne typen ulykker inntreffer, sier HMS-sjef Alf Erstad i Veidekke Entreprenør.

- I Veidekke Entreprenør har vi derfor innsett at den eneste muligheten til å sikre oss mot disse ulykkene er å forby bruk av trelemmer i stillas på våre prosjekter. Trelemmene skal erstattes av lemmer i annet godkjent materiale som aluminium, plast, stål og i fremtiden glassfiber, avslutter Erstad.

Utfasingen av trelemmer skal skje i to omganger: Fra 1. juli skal det ikke settes opp nye stillas med trelemmer, og det skal ikke forekomme bruk av trelemmer i stillas på noen av Veidekkes prosjekter etter 1. januar 2013.

Beslutningen gjelder for alle stillas med unntak av rullestillas, der det brukes finér i lemmene.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!