Pon Equipment melder at det nå er levert 966K til Kåre Ringseth (Trøndelag), 972K til Ringknuten Pukkverk, samt 980K til TT Anlegg begge på Sørlandet.

- Vi har hatt 972K på "field follow"- test i Norge i over ett år nå og med særdeles gode tilbakemeldinger. Nå setter vi i gang for fullt med lokale og sentrale demoer for K-serie, sier produktsjef Vilmundur Theodorsson.

I følge Pon har K-serien mellomstore hjullastere mye nytt, som blant annet ny førerhytte med bedre sikt og lavt lydnivå.

Lasteaggregatet styres av lettbetjente elektrohydrauliske spaker som er plassert i høyre armlene. Disse fjærer sammen med det luftdempede setet og dermed reduseres de vertikale vibrasjonene som kommer fra gulvet i førerhytta

Modellene 966K, 972K og 980K levers med "Cat intelligent"- spakstyring som standard.

Kraftig og forbedret drivlinje

Alle Cat K-serie hjullastere har en ny og optimalisert drivlinje med nye convertere som har høyere ytelse enn de foregående modellene. I tillegg er den elektroniske styringen av gearkassen optimalisert, slik at gearskiftene skjer raskere og mykere.

På motorsiden er det igjen Cat Acert-motorteknologi som på både E-serie gravemaskiner, B-serie leddumpere og T-serie dosere.

K-serien har blant annet helt ny og optimalisert drivlinje, ny førerhytte og motorer som tilfredsstiller de nyeste utslippskravene.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!