Den oppkjøpte virksomheten har 113 ansatte og en årlig omsetning på ca. MSEK 230.

GIA Industri AB ble grunnlagt i 1884 og har vært eid av Vätterledens Verkstad AB siden 1994. GIAs hovedkontor og produksjonsanlegg ligger i Grängesberg, Sverige.

Den oppkjøpte virksomheten har 113 ansatte og en årlig omsetning på ca. MSEK 230. Selgeren beholder den del av driften som ikke er relatert til gruvedrift. Partene er enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen.

- Oppkjøpet av GIA er en god strategisk tilpasning for Atlas Copco. Vi går inn i nye markedssegmenter og vil kunne betjene kunder med en enda bredere produktportefølje, sier Bob Fassl, direktør for forretningsområdet Atlas Copco Mining og Rock Excavation Technique.

- Vi ser spesielt frem til å tilby våre kunder gruvelastebilen Kiruna Electric med sin sterke miljøprofil. Vi ser store muligheter i å utnytte Atlas Copcos globale salgsnettverk både for den og GIAs øvrige produkter.

I GIAs tilbud inngår også lokomotiver og vogner for underjordisk transport, servicelastebiler, utstyr for lading, kabelbolting og rensk, lastere med gravearm (Häggloader) og komplette ventilasjonssystemer.

Oppkjøpet ventes å være avsluttet i løpet av første kvartal 2012.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!