Tor Andre Andreassen hos Statens vegvesen passet på at ingen ble igjen i tunnelen.

En søndag for en tid tilbake var første og siste gang det var mulig å gå gjennom den nesten fire kilometer lange Øyertunnelen. Og det visste folk å benytte seg av. Store og små strømmet til, og så mange som 541 personer var med på tunnelvandringen fra Øyer til Tretten.

- Jeg har gått tunnelen i dag sammen med nesten 550 andre. Start var ved Rustberg i Øyer og ut igjen ca fire km lengre nord, ved Holmen på Tretten. De som gikk fikk beskjed om at de måtte gå hele veien, uten anledning til å snu.

Vi ble telt inn og ut for å være sikre på at det ikke ble igjen noen inne i tunnelen. Vegvesenets folk sørget for at turen ble gjennomført uten at noen ble borte, sier øyværingen Ole K. Hagen etter endt tunnelvandring.

En representant fra AF uttalte at han var overrasket over det store fremmøte av folk som ville være med på tunnelvandringen. Så langt er det gått med 55.000 arbeidstimer, 63.000 kilo sprengstoff, 14.200 sikringsbolter, kjørt ut 87.000 lastebillass for å få ferdig tunnelen. Det er i tillegg sprøytet 7600 m3 betong for å sikre hvelvet.

Tunnelen åpnes for trafikk desember 2012.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!