Bjørn Nilsen ble tildelt æresmedlemskap under årets Fjellsprengningskonferanse.

Om han ble det fortalt at ikke bare har fremmet teknologi, men også hatt en betydelig rolle i å utvikle den. Barton er en av de personer som er mest referert til innen bergteknikk og bergmekanikk. Han har vært med på å bygge mange kilometer med tunnel i Norge de siste 40 år.

Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF) har i sine vedtekter sagt at Gullfeiselen kan deles ut til personer, så vel som bedrifter, institusjoner og prosjekter som har utmerket seg med en innsats for å fremme norsk bergteknologi.

Æresmedlemskap

Det er ikke mange personer som er tildelt æresmedlemskap i NFF. Gjennom alle årene foreningen har eksistert, er det kun ti personer som har mottatt den høythengende utmerkelsen.

I år ble æresmedlemskapet tildelt Bjørn Nilsen. Han er professor i ingeniørgeologi ved NTNU. Nilsen har vært en del av fjellsprengningsmiljøet siden tidlig på 1970-tallet.

Etter at han tok eksamen ved NTH i 1973 har han jobbet og videreutdannet seg innen fagfeltet.

- Tusen tak for utmerkelsen. Dette ble en skikkelig pangstart på Fjellsprengningskonferansen. Jeg vet at utmerkelsen henger høyt og setter stor pris på æresmedlemskapet. Det er en stor ære, sa Nilsen under utdelingsseremonien.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!