Veikleenget og Skogheim ser over at maskinen er i henhold til bestillingen.

AF Decom har i løpet av fem år byttet ut mesteparten av maskinparken. Nå skal elleve nye Cat-gravere og fire nye gravemaskiner fra Volvo inn i maskinparken. Bestillingene ble gjort nå i høst og allerede er flere Cat-maskiner levert. Maskinene fra Volvo vil bli levert på nyåret. Når alle femten maskinene er levert vil AF Decom ha i overkant av totalt 60 maskiner.

- Når denne leveransen er ferdig har vi byttet ut hele maskinparken i løpet av de siste fem årene, sier Erik Skogheim hos AF Decom.

Vi møter han og maskinkoordinator Jan Egil Veikleenget hos Pon Equipment i forbindelse med overlevering av 40-tonneren Cat 336D. Dette er den andre av to 336 som overleveres. Den første er allerede i fullt arbeid med å rive Bispelokket i Oslo.

De ni andre maskinene er fire DEM50, fire DEM30 (begge modellene er rivemaskiner med rett bom) og 25-tonneren 323. De fire Volvo-maskinene er tre stk 380 og en 700.

AF Decom har i tillegg bestilt 15 verktøy, blant annet fire multi-prosessorer, sorteringsklyper og i tillegg blir alle maskinene utstyret med OilQuick. Veikleenget forklarer at med denne leveransen er alle maskinene til selskapet utstyrt med hurtigkoblingssystemet fra OilQuick.

Den nye Cat-maskinen ble fraktet til Rogaland samme dag den var ferdig klargjort. Dekoren på pickupen er AF Decoms nye profilering.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!