I følge Tokvam er det stadig flere og flere hjullasterprodusenter som leverer hydraulikk som gjør det mulig å kjøre snøfresere med høyere kapasitet enn hva var mulig tidligere. I tillegg finnes det et antall redskapsbærere som kan levere tilfredsstillende hydraulikkapasitet.

F200H kan leveres i to bredder - 160cm og 200cm arbeidsbredde. Bruksområde er gangveier, borettslag, kunstgressbaner, golfbaner og andre områder der krav til lav vekt og/eller mindre arbeidsbredde, samt høy ytelse er avgjørende.

For bruk i laster på mindre hjullaster kan man også rydde i høyden. Snøfresen leveres med en hydraulikkmotor som skal gi høy virkningsgrad. Kastlengden er oppgitt til inntil 40 meter, avhengig av snøens konsistens og bæremaskinens hydraulikkapasitet.

Fresen har dobbel åpen innmaterskrue. Innfestingsplate er boltet og Tokvam kan levere ferdige innfestinger til de fleste typer bæremaskiner.

Ekstra nedbrekksklaff er standard og tuten kan dreies 235°.

En stopper sørger for at tuten ikke kan dreies mot bæremaskin.

Alle modellene leveres standard med ski, men Tokvam anbefaler hjulutrustning for fresing på kunstgress og golfbaner.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!