Salget på teletinere har tatt seg opp. Hos Wacker Neuson fokuseres det mer på dette og de tror flere av kundene har leid slikt utstyr i så lange perioder at de ser nytten av å eie i stedet.

Det er allerede solgt langt flere teletinere enn det som er vanlig. Hos Wacker Neuson antar de at folk nå sikrer seg etter de kalde lange vintrene som har vært.

I tillegg har de som har leid slikt utstyr i mange tilfeller sett at periodene blir lengre og lengre. Dette i tillegg til besparelsen på utstyr som gravemaskiner og mannskap utgjør et samlet regnestykke som har fått flere til å kjøpe.

VDS

På gravemaskinsiden er mange nysgjerrige på VDS-systemet. Syv av modellene til Wacker Neuson har "Vertical Digging System" som tillater føreren å sitte rett selv om underlaget heller.

Ved hjelp av løftesylinderen på en siden av undervognen løfter den opp overvognen på en side. Det er kun en sylinder, det vil si at maskinføreren må tenke på hvilen vei undervognen skal stå. Stor fordel om man skal planere i kupert terreng.

Maskinførere som har brukt systemet en periode skal være superfornøyde i følge Jan Gunnar Halstvedt. Det har potensial for å spare tid og bedre ergonomien, mener han.

Importøren som fører gravemaskiner i klassen 800 kilo til 14 tonn kan melde om økt interesse og salgt over hele spekteret.

VDS - Vertical Digging system er å finne på Wackers maskiner mellom 1,7 og 5 tonn. Her ser vi 1,7-tonneren som kan vinkle overvogna med 15 grader.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!