I september 2010, altså for nøyaktig ett år siden, delte Lena Maskin AS og Nils A. Mørk Maskin Norge mellom seg etter at Lena Maskin ble ny importør av JCBs Ag-linje.

Nå ser det ut til at fremtiden ser gulere ut for Lena Maskin enn for Nils A. Mørk Maskin.

Fabrikken har nemlig avgjort at denne løsningen ikke er den rette og har overlatt all import av traktorer samt andre landbruksrelaterte maskiner fra JCB til Lena Maskin.

Ag står for Agricultural og omfatter JCBs produksjon av traktorer, trucker, kompaktlastere, hjullastere og teleskoplastere.

Tungt.no har vært i kontakt med Nils A. Mørk Maskin som kan bekrefte det hele, men som vil avvente med flere kommentarer frem til offisiell pressemelding blir sendt ut. Bedriften forteller dog at det hele kom noe overraskende.

Selv om det altså i første rekke dreier seg om landbruks-redskap, går i all hovedsak Fastrac-traktorene til entreprenørmarkedet.

JCB er blant verdens tre største industrimaskinprodusenter med 7000 ansatte, fordelt på fire kontinenter. Produktene selges gjennom 1500 forhandlere i 150 land.

Fastrac går unna i svingene. Det er en av grunnene til at maskinene ikke utelukkende går til bønder, men også er populære blant entreprenørene.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!